panorama

Cultuur-historische sterrit rondom Willemstad

Op zondagochtend 29 november werd er door de Vrienden van het Archief een cultuur-historische auto-sterrit georganiseerd, met start en finish bij het gebouw van het Nationaal Archief op Scharloo.
De inschrijving kwam aanvankelijk langzaam op gang, misschien omdat op dezelfde ochtend ook de KLM-loop werd gehouden. De dag er voor was het eiland getroffen door zware onweersbuien en plaatselijke overstromingen, vooral op Banda Abao. Op de ochtend zelf was de lucht bewolkt en vielen er eerst nog enkele regendruppels, maar in de loop van die ochtend kwam de zon door en werd het een prachtige dag, die in niets op de vorige dag leek.
De deelnemers werden door de routebeschrijving langs een aantal standbeelden, monumenten en cultuur-historische plekken geleid. De vragen waren soms gemakkelijk op te lossen, soms erg lastig en ook werd er een beroep op parate kennis gedaan. Op een tweetal plaatsen, bij het Riffort en bij Zuikertuin, moest men de auto laten staan en te voet verder om vragen beantwoord te krijgen. Tegen twaalf uur kwamen de eerste auto's bij de finish aan en een half uur later was iedereen binnen.
Na de finish was er limonade en een beker soppi di carni met een broodje. Terwijl onder de tent de eigen ervaring met de goede antwoorden werd vergeleken, keken de juryleden de formulieren na en werd de uitslag, op basis van de minste strafpunten, berekend. Uiteindelijk was het beste resultaat voor de auto van de familie Kleist/Monsanto c.s.(zie foto), die daarmee de winnaar van deze sterrit werd, gevolgd door de groep Statia/Reijna c.s. en op de derde plaats de auto van Perquin/Claresa c.s. De prijzen bestonden uit cadeaubonnen.

sterrit 28winnaarsDe samensteller van de autosterrit, de heer Erwin Gibbes, kan voldaan terugkijken op deze zeer geslaagde activiteit.
Tevens werd door het bestuur van de gelegenheid gebruik gemaakt om Lilian, Vanessa en Daniela hartelijk te bedanken voor hun inzet en hulp bij alle activiteiten gedurende het afgelopen Vrienden-jaar, door deze 3 dames te verrassen met 'n presentje.


Klik hier voor meer foto's van dit evenement.